Restauratie tassen en koffers

 Het terugbrengen van het object in de oorspronkelijke staat en voorkoming van verval staan bij conservering en restauratie van antieke tassen, lederwaren en koffers centraal. Objecten die vanuit dit oogpunt zijn bewerkt, kunnen een museale of decoratieve functie hebben of krijgen.

Geschikt maken voor gebruik

Tassen en koffers uit voorbije tijden kunnen we weer geschikt maken voor gebruik. Authenticiteit en originele stijlkenmerken zijn hierbij ons uitgangspunt. Waar mogelijk gebruiken we de oorspronkelijke materialen van uw tas of koffer. Soms is het nodig onderdelen te vervangen. Koffers kunnen bijvoorbeeld opnieuw bekleed worden met een klassieke voering of voorzien van een authentiek ogend nieuw handvat of beschermende hoekstukken. Vooraf bespreken we  hoe u de tas of koffer wilt gaan gebruiken, want de intensiteit van het gebruik bepaalt hoe terughoudend of ingrijpend wij  de werkzaamheden gaan uitvoeren.

Renovatie

Bij renovatie gebruiken we dezelfde technieken als bij restauratie, ook hier zijn behoud van authenticiteit en originele stijlkenmerken uitgangspunt. De objecten waaraan we werken zijn wat jonger, voornamelijk uit de 50er en 60er jaren.

Een indruk van restauratie- en renovatiemogelijkheden vindt u op de blz. restauratievoorbeelden.

Wij renoveren of repareren geen tassen en koffers van een specifiek label ( Louis Vuitton, Hermès, Chanèl ).  Het is nl.essentieel, dat er voor de renovatie originele technieken en onderdelen gebruikt worden, zodat de economische waarde van de tas behouden blijft.  Wij adviseren om bij een officiële dealer te informeren naar de mogelijkheden. Ook  werken wij niet aan kopieën van merktassen.